במכירות בחו”ל ניתן להרוויח הרבה כסף תוך זמן קצר, אך בכל זאת – כדאי לקחת איתך כ- 500 דולר שישמשו אותך לכל הדרוש לך בתחילת הדרך. בנוסף כדאי להצטייד בכרטיס אשראי,ביטוח נסיעות לחו”ל,רשיון ישראלי ובינלאומי, דרכון (במידה ויש גם אירופאי מומלץ לקחת את שניהם) מזוודה והמון מוטביציה.
ראשית היינו ממליצים לחשוב בראש ובראשונה איפה אתם הייתם רוצים לחיות!
אבל איך אדע?
ישנן כמה שאלות מנחות שאולי יכולו לעזור
-מה הסגנון והתרבות האופיינית של התושבים?
-באיזו שפה מדברים? ואיך אני מסתדר עם השפה?
-מה מזג האוויר? אם אתם לא אנשים של קור לא היינו ממליצים על קנדה אבל לעומת זאת אם אתם אנשים של טבע ונופים פסטורליים קנדה זה היעד בשבילכם.
-והאם זו העונה? ישנם יעדים אשר מאוד מושפעים מהעונה.עניין זה מתבטא בתחלופת התיירים שכן כמו שאתם יודעים יעדים אקזוטיים אינם תיירותיים בכל השנה אלא בתקופת זמן מסיומות, במידה ובחרת יעד טרופי נמליץ לכם להתייעץ איתנו.
לאחר שריכזתם את כל המידע לגבי היעד המבוקש ובחרתם את מה שטוב לכם!
רוצו לארוז מזוודות כי אוטוטו ממריאים
מסתובבת שמועה שהזמן הכי טוב לטוס הוא בקריסמס…אבל אנחנו נספר לכם סוד.
מוכנים?
אז אצלנו מאמינים שכסף אפשר לעשות כל השנה, השאלה העיקרית היא איזה יעד בחרנו ובאיזה תקופה.
שלא תבינו אותנו לא נכון, קריסמס תקופה מעולה אך מאוד קצרה ולא משקפת באמת את עולם המכירות בחו”ל, לכן לא היינו ממליצים להתמקד בה, מכיוון שחודש אחד מתוך שתיים עשרה לא מסביר למה אנשים נשארים במקצוע שנים ברציפות.
ההמלצה שלנו היא להישאר לפחות שלושה חודשים ביעד ע”מ באמת להכיר אותו, כאשר שאנחנו תקופת זמן מסוימת במקום אנו מתחילים להתרגל אליו ויותר נוח לנו בו, מה שאומר שיהיה לנו יותר קל גם למכור בו כי נכיר יותר את קהל הלקוחות ונרגיש בטוחים במקומנו.
רמת האנגלית שנדרשת אינה יוצאת דופן למכירות בחו”ל , סה”כ דרושה אנגלית ברמה בסיסית, העבודה מבוססת בעיקרה על ספיצ’ים (הסבר על המוצר) ככה שלא תצטרכו לאלתר יותר מידי, אך אם זאת ככל שתבואו יותר מוכנים מבחינת השפה כך יהיה לכם יותר קל למכור וליצור שיח יותר עמוק עם הלקוח אשר יביא למכירה יותר גדולה, חשוב גם לזכור כי במהלך העבודה בחו”ל תוך כדי שימוש בשפה האנגלית היא תשתפר מיום ליום אפילו מבלי שתרגישו.
ברשותנו מעל למאה יעדים איתם אנו עובדים, ככה שרק תצטרכו להצביע על היעד ואנחנו נדאג לשאר.
לא בטוחים לאיזה יעד אתם רוצים לעבור?
ניתן להתעדכן בדף שלנו בפייסבוק או ב”יעדים”, במידה ועדיין לא גיבשתם החלטה, צרו איתנו קשר ונמצא לכם את המקום המושלם ביחד.
המוצרים משתנים מיעד ליעד, אך ישנם חמישה מותגים קבועים איתם רוב בחברות עובדות. לכל מוצר יש את ייחוד שלו מה שעושה את כולם למעולים .
אז ככה התשובה היא לא. בהרבה מאוד מדינות בעולם העגלות עובדים בצורה לא חוקית ללא אישור עבודה. למשל בארה"ב אין שום אופציה להוציא אישורי עבודה. גם בקנדה רוב האנשים מתחילים בלי אישור עבודה, ההבדל בקנדה מארה"ב ששם לאחר תקופה מסוימת אם תוכיחו את עצמכם מספיק המעסיק יוציא לכם אישור עבודה. ישנם מדינות שאי אפשר לעבוד ללא אישור ולכן מוציאים לכם אישור עבודה עוד מהארץ (קאריביים, ויאטנם, פיליפינים ובכללי המון ממדינות אסיה ומדינות של תיירות). אני ממליצה פשוט ליצור קשר עם חברת ההשמה שאתם טסים דרכה ולשאול לגבי המדינות שמעניינות אתכם.
אין באמת מוצר שהכי כדאי למכור, לכל מוצר יש יתרונות וחסרונות, והכי חשוב בכל המוצרים אפשר לעשות כסף טוב. בן אדם שיודע למכור צמידי אנרגיה ידע למכור גם קוסמטיקה וגם מסאג'רים ומחליקים. אני כן יכולה להגיד שהפוטנציאל למשכורות הכי גדולות הן בעולם הקוסמטיקה בגלל הקהל הרחב שאפשר לפנות אליו עם המוצרים שזה בגדול כל האוכלוסייה מגילאי 16-80 כל אחד והצורך שלו אם זאת נערה מתבגרת נציע לה טיפול לפצעים אם זאת אישה מבוגרת יותר נציע לה פתרונות לקמטים. ישנם המון סוגי מוצרים בעולם הקוסמטיקה לכן מנעד המכירות רחב יותר. אני חייבת לציין שצריך גם להרגיש מה הכי מתאים לכם זאת אומרת יכול להיות בן אדם שלא מתחבר בכלל לעולם הקוסמטיקה ודווקא השיער מעניין אותו ויצליח למכור הרבה יותר במוצרי שיער כי הוא יותר מתחבר לתחום לכן קודם כל חשוב שיהיה לך חיבור למוצר ובעיקר להאמין במה שאתה מוכר לפני הכל!
המגורים ברוב החברות בעולם הם די דומים, דירות שותפים כולם ישראלים פחות או יותר באותם גילאים בין 20-27, כל אחד חדר בנפרד. ישנם שלושה סוגים נפוצים של מגורים הראשון זה וילות שמאוד נפוצות בקנדה וארה"ב שזה בתי קרקע מאוד גדולים בשכונות מאוד טובות בקרבת הקניונים שאתם עובדים בהם. עוד שתי אופציות למגורים זה דירות בבניינים וקומפלקסים שגם הם נפוצים מאוד בקנדה וארה"ב. בכל מקרה כל אחת מהאופציות טובה. ברוב החברות המגורים חדשים וגם שמורים מאוד. לרוב מספר השותפים יהיה בין 3-5 שותפים.
לשאלה הזאת אין באמת תשובה חד משמעית, וזאת כנראה השאלה הכי נפוצה של אנשים שרוצים להגיע לעגלות בפעם הראשונה. אני יכולה להגיד מניסיוני האישי שברגע שאתה שוקל לטוס לעשות עגלות צריך לקחת בחשבון את הסיכוי שאולי לא ילך כל כך ושתגלה שהתחום הזה הוא לא בשבילך. המשכורות יכולות לנוע בין 1000-15000 אלף דולר ויותר השכר הממוצע של רוב האנשים שמתחילים הוא בין 1500-3000 דולר בחודשיים הראשונים. במקצוע הזה ההתמדה והרצון הם החשובים ביותר. יש אנשים ש"שנפתח" להם עם המכירות מהר יותר ויש כאלו שלוקח להם קצת יותר זמן. אפשר לומר שגם מהר מאוד אנשים מבינים האם התחום הזה הוא בשבילם או לא בלי קשר לכסף שהם עושים. יש אנשים שמהשבוע הראשון יבינו שהם אוהבים את התחום וירצו להשקיע בזה עד שיגיעו ליעד שלהם לא משנה כמה זמן זה ייקח להם ויש אנשים שבדיוק ההפך, גם במקרה הזה הסיכון שלקחתם הוא לא כל כך נורא, אני אומרת שגם אם טסתם לחודשיים והבנתם שהתחום פחות מתאים לכם עדיין צברתם חוויה חדשה שכנראה לא תהיה לכם בשום עבודה שתעשו בארץ, הכרתם אנשים חדשים, למדתם עוד משהו על עצמכם והרווחתם גם טיול ביעד שבחרתם לעצמכם, לכן ההמלצה הכי טובה שלי אליכם זה פשוט לקחת את הסיכון ולנסות להפסיד מזה אתם בטוח לא תפסידו!
מספר האנשים משתנה בין לוקיישן ללוקיישן תלוי בעיקר בגודל החנות או העגלה. לרוב בעגלות יעבדו בין שניים לשלושה אנשים, בקיוסקים וחנויות גדולות יותר יעבדו עד חמישה אנשים. תלוי מאוד גם בתקופה בדר"כ בתקופת הקריסמס יותר אנשים עובדים בכל לוקיישן משום שכמות האנשים בקניון גדולה יותר לכן מספר העובדים יכול להגיע בימים כאלה גם לשישה ושבעה עובדים בלוקיישן.
גם לשאלה הזאת אין תשובה, כל מקום וההתרונות והחסרונות שלו. כמו בשאלה לגבי איזה מוצר למכור גם פה ההרגשה שלכם היא החשובה ביותר יש אנשים שיותר מתחברים לקהל אמריקאי שהוא יותר גס וקולני וישנם אנשים שדווקא יעדיפו את האסייתי והאירופאי שהם יותר שקטים. יש גם את עניין השפה אנשים שיודעים שפה מסוימת יעדיפו לעבוד במדינה שדוברת את השפה למשל אם אני יודע צרפתית אני אעדיף לעבוד בצרפת או במונטריאול בקנדה. כדאי גם לבחור יעד שמעניין אתכם מעבר לעבודה כי בסופו של דבר זה הולך להיות הבית שלכם לתקופה מסוימת.
האנגלית היא בהחלט כלי שיכול לעזור בהתחלה של העבודה הזאת, משום שהעבודה עצמה וההתאקלמות היא מאתגרת וכשמוסיפים לזה גם אנגלית חלשה האתגר הוא גדול יותר. אבל מניסיוני בתחום אני יכולה להגיד שגם אני הגעתי ללא אנגלית והצלחתי, וגם הכרתי מאות אנשים במהלך השנים שעשיתי עגלות שהגיעו עם אנגלית של שלוש מילים בקושי ועדיין הם בין המוכרים הכי טובים שיצא לי להכיר, לעומת זאת יצא לי גם להכיר אנשים שהגיעו עם אנגלית ברמה גבוהה מאוד ועדיין לא כל כך הצליחו למכור. בסופו של דבר האנגלית בעבודה הזאת היא לא פקטור גדול מידי לאם תצליחו או לא אלא המוטיבציה שלכם והרצון להצליח ולעשות כסף, בסופו של דבר הלקוח "קונה אתכם" ולא את המוצר שאתם מוכרים לו, לכן גם אם תבואו עם אנגלית הכי מפוצצת שיש לא אומר שבהכרח זה יעזור לכם להצליח הכל תלוי בכם!